Martin Talavášek

Rivalita

Toto není na prodej

Čvn 11, 2009

Toto není na prodej

Ikdyž je velmi lákavé podlehnout první nabídce na odkoupení relativně mladého projektu/blogu/webíku, je velmi, velmi důležité uvědomit si, že stačí měsíc, dva nebo třeba i rok a ten samý projekt/blog/webík obohacený o pár článků, ranků a historii bude mít mnohonásobně větší hodnotu bez velkého úsilí. Pokud tedy pro vás není životně nutné web prodat, nedělejte to ;)

Internetové stránky a projekty jsou skvělé v tom, že nabývají na hodnotě postupem času, postupným přidáváním unikátního obsahu a v neposlední řadě i vhodnou monetizací. Pravidelné psaní do blogu, pravidelné přidávání aktualit, videí, odkazů do katalogu… To vše je vlastně takové spoření, které lze jednou dobře zúročit a i do té doby vám může něco málo nebo něco hodně vydělávat. Kdy je tedy vhodný moment svůj projekt prodat? No přeci v nejlepším! (… a nebo když honem rychle potřebujete prachy)

Koupě zavedeného webu je pak velmi dobrá investice, která může mít velmi rychlou návratnost. Třeba tím, že na web naženete lidi ze svých jiných projektů nebo zainvestujete do propagace. Projekt pak opět získává na hodnotě. Pokud disponujete volnými prostředky, je dobrým začátkem koupit kvalitní zavedený projekt, vylepšit jej a později opět prodat.

NakupovaniVUSA.com tedy zatím není na prodej (díky za zájem), ale brzy určitě bude… možná za rok ;-)