Martin Talavášek

Relaxace

Tak asi Francie…

Kvě 6, 2010

Tak asi Francie…

Tak je rozhodnuto, v létě pojedeme do Francie, někam na jih, přes Švýcarsko, Monako, Itálii… kdo ví. Máme rádi spíš cestu na blind než nějaké eurovíkendy nebo nedejbože zájezdy k móóři ;) A když říkám na blind, tak na blind. Při cestě do Norska (2008) jsem si aktualizoval mapy v nové GPS, bohužel jen střední Evropu, takže jsme dojeli do Norska a slepá mapa. A tak jsme jeli podle cedulí a papírové mapy Evropy, prostě sranda ;)

Nevědět, kde budeme večer spát, nevědět jak daleko asi dojedeme, to je ta vysněná „dovolená„. Minulý rok to sice byla výborná zkušenost, ale není to prostě to pravé cestovatelské dobrodrůžo. Ikdyž přiznávám, že řídit první den plachetnici, v noci, šmrncutý rumem, nevědivší kam razím… to bylo dobrodružství z jiného soudku. Ale válení se na přídi není prostě dovolená mých snů.

Proč to tu píšu? Prvně abych si ujasnil, že toto je finální verze naší dovolené. Za druhé bych rád slyšel nějaké tipy co nevynechat cestou a za třetí hledáme třetího a nebo třetího a čtvrtého do našeho auta ;) Ideálně někdo z našich přátel či známých, kteří by se nebáli na přelomu července a srpna prostě vyrazit někam na jih Francie, tam se otočit a jet jinou cestou zpátky ;)