Martin Talavášek

Relaxace

Sraz podnikání v USA

Srp 11, 2010

Sraz podnikání v USA

Málokdo z pohybujících se geeků a podnikatelů na českém internetu nezná Johna Vanharu a jeho blog PodnikaniVUSA.com, který před 9 lety odjel s ničím do Ameriky a dokázal vybudovat několik úspěšně fungujících byznysů.

Proto mě potěšila zpráva, že přijede na pár dní do Česka a stejně jako před 2 lety, uspořádá sraz čtenářů jeho blogu. I přes remcání remcalíků, proč sraz není v Praze, ale v Brně, dorazilo přes 60 lidí, téměř 100% přihlášených. I já jsem jel z Prahy a zdaleka jsem nebyl sám, ba nakonec zpátky jsem vezl kluka (středoškoláka), který přijel sám na blind z Plzně.

Celá akce probíhala v poklidném tempu, s Johnem jsem si stihl promluvit jen pár minut, než akce v šest doopravdy začala. Po představovačce nám Lukáš Pelikán s Johnem pověděli o startu jejich byznysu v Americe a projektu Fazole.cz, který chystá reinkarnaci. A John nám ještě řekl své know how o Americkém snu, které by byla hloupost prozrazovat ;)

Pak přišly na řadu dotazy, některé zajímavé, některé méně. Každopádně přes 60 lidí, především podnikatelů ze všem možných myslitelných odvětvích se pak dalo do diskuze o všem možném, nad pivem a jídlem. Jen škoda, že jsme do té Prahy museli odjet tak brzo, Ondra Krabs mě chvíli nechtěl nechat řídit (měl jsem jen 3 malé pivka), ale nakonec jsem ho asi ukecal.

Každopádně, první setkání s Johnem přineslo mnohem víc inspirace a motivace, než pouhé čtení jeho blogu, takže za rok všem doporučuji dorazit ;) Takže Johne, díky moc!!!

P.S.: První fotky ze srazu jsou tady, díky – http://investicnidomeny.cz/sraz-podnikani-v-usa-2010-fotky/

P.S.: Machi, tady je jedno udělátko, díky kterému bude tvůj iPad konečně užitečný – http://vimeo.com/11886557 – ;)