Martin Talavášek

Rivalita

Slevové šílenství

Srp 3, 2010

Slevové šílenství

Taky pozorujete ve svém okolí zvýšenou poptávku po slevových kuponech? Všude se to hemží Slevomatama, Cupolisama… pralinky za polovic, masáže za tři kilečka nebo bungee jump za litránka?

Tento systém kolektivního nakupování vymysleli samozřejmě v Americe, a v našem rybníčku se začíná prudce rozmáhat až nyní. Ve spojení s Twitterem a Facebookem, kde se každý rád podělí o to, co si právě koupil, se z toho stává mocný marketingový nástroj. Počet nakupující dosahuje u dobrých nabídek i několik stovek! Prvním takovým serverem u nás byl Slevomat, který si drží prvenství i díky příchodu investora v podobě internetové agentury Miton ;)

Aktuálně vím o 4 serverech nabízející kolektivní nakupovaní.

Také mezi nimi panuje řádný konkurenční boj, zejména Cupolis do toho šlape až na hranici etiky ;)

Sám jsem pár poukazů koupil, takže se na slevové vlně také vezu, nicméně znám i lidi (zdravím Vondru), kteří si z poukázek dělají sbírky a nestačí je využívat ;)

Znáte nějaké další české servery? Nakupujete sami poukázky?

P.S.: Pro milovníky slev jsem udělal minisajtu na adrese http://skrz.cz – pracovní název zní „slevy skrz naskrz„, protože lepší nevyužitou doménu jsem nenašel a registrovat si kvůli tomu nějakou, na to jsem příliš líný…