Martin Talavášek

Relaxace

Prodloužený víkend na Šumavě

Zář 29, 2009

Prodloužený víkend na Šumavě

… je k nezaplacení! Ne vážně, vypadnout z Prahy do přírody je pro nás nepražáky nádherně osvobozující a velmi relaxační. Nachodili jsme desítky kilometrů a viděli spoustu přírodní krásy. O trochu méně zajímavé byly i zříceniny, které jsme navštívili, ale i ty nakonec stály za to. Celý víkend jsme s přítelkyní pojali lehce fotograficky, neb se toho odemně chtěla spoustu naučit (ne že bych toho spoustu znal!).

Penzionek jsme vybírali na poslední chvíli, takže po tisíci telefonátech jsme našli místečko v
penzionu Kašperk, který byl celkem blízko našim cílům cesty a za průměrný peníz (1560,- za dvě noci). Apartmán byl super, všude čisto, mohu jedině doporučit! Akorát nám tedy chybělo stravování přímo v penzionku, snídani jsme si museli připravit sami ;) Pro milovníky kvalitního piva – na náměstí městečka Kašperské Hory najdete nefalšovanou Svijanku! Klasická jedenáctka, výborná Svijanská Kněžna a hodně hodně vymazlený Kvasničák, který nás dosti odrovnal ;)


Rabí

Sobotu jsme strávili hlavně cestou na jih a prohlídkou zříceniny Rabí – poslední dvě místa na okruhu „věž“, kdo by to byl čekal. Obídek v nedaleké restauraci nebyl nijak extra, dršťkovka nebyla moc dršťková :-( Po obytování jsme se ještě vydali pěšky na nedaleký Kašperk (pár km do pěkného kopce) a můj stativ se mi pěkně pronesl (2,5 kg stativ, 1 kg hlava, 2 kg foťák, …). Hrad měl už po zavíračce, ale my jsme si našli hezké místečko k focení a trochu jsme se vyblbli.

KašperkÚlovekPříjemně naladěný podzimZápad slunce


Mapa

Druhý den začal brzičko, dojeli jsme na Horskou Kvildu a nezaplatili parkovné (lísteček za stěračem byl naštěstí pouze informativní a v informačním centru jsem zaplatil celodenní parkovné 50,- Kč). Vyrazili jsme špatným směrem, abychom se po cca 4 kilometrech napojili na správnou cestu – do Zhůří. Z kopečka k Turnerově chatě, podél nádherné Vydry na Antýgl a zpět na Kvildu. Suma sumárum 16 km s četnými fotozastávkami ;)

Ranní výhledVydraKlasický pohled z ŠumavyNetradiční pohled z Šumavy

Třetí den jsme měli v plánu navštívit Černé a Čertovo jezero. Před Špičákem jsem se trochu orosil, ale nakonec jsme to zvládli (mimochodem lanovka jezdí jen do 13. září ;) Nachodili jsme spoustu kilometrů těžkým terénem, ale ten den stál opravdu za to! Cestou domů jsme se ještě stavili v motorestu a to byste nevěřili – konečně výborná dršťkovka!

Ranní inverzeČernobílá relaxačníLesní idylkaČerné jezeroČerné jezeroLesní detail

Doporučujeme! ;)