Martin Talavášek

Relaxace

Pracovní sobota

Srp 29, 2009

Pracovní sobota

Young Man at Lake fotografieKolikrát jsem si říkal… „už žádná práce o víkendu“ nebo „tohle dodělám a jdu ven“. Ani hovno, zase dřepím u notebooku a dělám věci, které jsem nestihl v „pracovním“ týdnu. Neděle nebývá o moc lepší, ikdyž ta zítřejší bude alespoň trochu fyzicky namáhavá – stěhujeme. Vždycky jsem si víkend představoval jako ideální možnost někam vyrazit. Na kole, na bruslích, na lyžích či pěšky… Na Ještěd, do Českého Švýcarska, na Šumavu… to jsou místa, kde jsem nebyl ani nepamatuju a proto, že dodělávám nedodělané.

Popravdě mě to docela sere, protože práce nejde od ruky a snažím se jí co nejvíc vyhnout (např. psaním příspěvku do blogu). Jenže co s tím, když máte úkol, který už měl být dávno hotov? No co by, prostě pracujete a říkáte si, jak si to příští víkend vynahradíte. Jenže ono zase to samé hovno! Tu přijde lákavá zakázka, tu honem opravit chybu nebo mít „serverovou stráž“. Odmítnutí zakázky je sice věc příjemná, ale dneska už jsou peníze tak nějak nezbytné. Najmout si na zakázku nějakého levného studenta a získat peníze zadarmo? No jo, ale najděte takového… schopného, spolehlivého a pak ho kontrolujte, jestli to dělá podle vašich představ… ano je zase sobota a vy procházíte bastl, který máte příští týden odevzdávat.

Nu což, moje osobní přestávka končí a já to jdu dodělat, abych to měl konečně z krku… a přísahám sám sobě, že příští víkend si to pořádně užiju! Z narozenin se už opravdu vykroutit nemůžu ;)