Martin Talavášek

Růst

Pixmac má šmrnc (jak kdy)

Čvn 22, 2009

Pixmac má šmrnc (jak kdy)

Už dlouho jsem nenapsal žádné promo k projektu Pixmac, na kterém tu v Praze tvrdě makáme ;) Programátoři programují, schvalovači schvalují, keywordovači keywordují, markeťáci markeťují a Bagetka se jako vždycky válí. Ehm, tohle je naše Bagetka, skoro-maskot dalo by se říct…

Naši Facebook aplikaci jsem rozšířil o další fíčurku, která umožňuje fotografovi poslat svoje nejnovější fotky na Zeď, kde je uvidí všichni přátelé (než si dotyčného zablokují samozřejmě). Připadlo mě to jako užitečná věcička jak zviditelnit své portfolio profesionálních fotografií, jak oživit svůj profil a v neposlední řadě jak dostat pár komplimentů od přátel ;)

Na aplikaci My Pixmac jsem dostal i několik reakcí – jednu na eMagu (díky Sašo) a jednu od Dana Dočekala (díky Dane), který mě informoval o nutnosti povolovat naší aplikaci přístup do mnoha věcí, které stejně nevyužíváme – přátelé, fotografie a další osobní informace (viz. pooh.cz). Dávám mu tímto za pravdu a upravím aplikaci tak, aby toto povolení (v menším rozsahu) vyžadovala až při propojení s Pixmac účtem (pomocí e-mailu). Uživatel si tak bude moct prohlédnout jaké funkce bude mít k dispozici a poté se rozhodne, jestli své účty propojí či nikoliv.

Jako předposlední novinka je celkem veliký úspěch ve 4. ročníku soutěže IEA – Internet Effectiveness Awards, kde byl Pixmac oceněn za inovace a dostal krásný plakátek (něco jako diplom). Více info na našem českém blogu a pár oficiálních foteček.

A naposledy. Zítra bude k vidění nová Pixmekácká hlavička a nový ceník (scénář Víťa Válka, režie Martin Talavášek), takže se je na co těšit. A aby toho nebylo málo (práce není nikdy dost), nosím v hlavě pár nápadů na Google Gadget, další Facebook Megadget a hlavně Pixmac FotoWidget, který betatestneme tenhle týden…

Aby se v těch „..dgetech“ prase vyznalo ;)