Martin Talavášek

Deník

Oura Ring

Úno 4, 2023

Oura Ring

V květnu to budou 2 roky, co používám Oura Ring, primárně pro trackování kvality spánku, HRV a informativně jestli se hýbu dostatečně. „Chytré hodinky“ jsem zkoušel už dávno (měl jsem úplně první verzi Pebble v roce 2012 z Kickstarteru) a po chvíli mi došlo, že nemám rád nic na zápěstí, pořád to někde překáží, zavazí a zachytává se.

S prstenem kupodivu stejný problém nemám, takže na ruce nahradil můj snubní (a ten nosím na řetízku na krku, je tak i blíž mému srdci… oooohh). A dva prsteny na ruce jsou weird… každopádně, po těch dvou letech už se tak hezky neleskne (nesundávám ho ani na cvičení nebo práci na zahradě, takže dostává céres) a je trošku sedřený. Nicméně pořád funguje dobře, baterie odchází rychleji (nabíjím každých 5 dní cca), ale appka dostává každou chvíli nějaké aktualizace a celkově jsem s ním moc spokojený.

Sleduju hlavně týdenní trendy (aktivita, spánek, readiness / připravenost), dokážu ráno podle zvýšení teploty poznat, že si mám dát oraz. Na nový model, který nedávno vyšel jsem koukal, ale tolik přidané hodnoty jsem tam neviděl, abych měnil.