Martin Talavášek

Relaxace

Hodnocení hodnocení WebTop100

Říj 22, 2009

Hodnocení hodnocení WebTop100

Young Woman Boxing fotografieChtěl bych trochu rozebrat hodnocení naší fotobanky Pixmac v soutěži WebTop100, kde jsme se v kategorii e-shopy (lepší nebyla ;) umístili na krásném 6. místě.

Vyhodnocení jsme dostali v PDF, kde bohužel půlku dokumentu obsahovali profily hodnotitelů a další informace, pro celé hodnocení zbyly pak pouhé 3 stránky. I tak byly pro nás tyto tři stránky velmi radostné, protože mezi tím, než hodnotitelé stačili v létě ohodnotit, stihli jsme téměř všechny chybky sami odhalit a napravit. To potěší!

Miloslav Lešetický (Plaváček) oprávněně kritizoval hlavně český překlad názvů fotografií a klíčových slov, jenž je automatický a tudíž výsledek nelze dost dobře ovlivnit. Vyšperkování české verze k dokonalosti je naší prioritou číslo 2! Potěšila mě i Plaváčkova věta, že ho pobavila „poměrně veselá chybová stránka 404„. Nemůžu než souhlasit a dodat – „© MV, VV a TM – Všechna práva vyhrazena“! Naší chybovou stránku můžete vyzkoušet třeba tady – http://www.pixmac.cz/404

Lukáš Žitník zkritizoval „nestálost layoutu“, který je občas zarovnaný doleva, občas doprava. Odpovědí budiž nasazení nového layoutu (příští týden), který pro nás připravil Ondra Válka. A bude to fakt bombička! ;)

Plaváček nám ještě pochválil, že to na naší Facebook stránce žije, ale že mu není věnován dostatečný prostor přímo na Pixmacu, jen na Pixmac blogu. S tím jsme souhlasili a určitě se tam nějaký prostor najde. Ostatně sociální sítě nejsou ani nám, ani našim lokálním manažerům cizí! Španělská skupina nebo Anglická stránka na Facebooku. Na Twittru je pak Víťa, Dan Wiedemann z Brazílie, finská verze, americká verze…

Martina Snížka určitě potěší, že vyhledávání podle cen a licencí je už možné. Martin Malý „nepřišel na nic, co by mu na webu chybělo“ a za přínosné považuje integraci online platebních nástrojů (PayPal, Worldpay, Moneybookers), ještě máme v merku další, ale je zbytečné předbíhat, že? Daniel Kafka ocenil „inteligentní vyhledávání pomocí proklikávání přes podobné fotky“, funkci Lightboxu a odeslání e-mailem. Funkci Lightbox pochválil i Eduard Hlava, který bude mít jistě radost z toho, že tuto funkci budeme dále rozšiřovat o další skvělé fíčurky ;)

Na konci dokumentu se sešla „doporučení pro provozovatele“ a mám pocit, že potěšíme všechny hodnotitele, protože většinu jejich připomínek už současná verze Pixmacu obsahuje. Celkem tedy 60,33 ze 100 možných a 6. místo v kategorii e-shopy. To co jiní dělají léta, jsme my stihli přesně za rok. A co ten příští? Ten vyhrajeme! ;)