Martin Talavášek

Růst

Ukázka affiliate minisite!

Říj 13, 2009

Ukázka affiliate minisite!

Boy working with laptop fotografieSnad poslední nebo předposlední článek o soutěži s Pixmac.cz (další informace na 1, 2, 3). Postavení minisite pomocí Pixmac API s kompletní zásobou našich 7 miliónů fotografií je práce na 1 až 3 hodinky a zvládne ji každý průměrný programátor. Jediné co je potřeba udělat, je napsat nám o přístup k API, obratem zašleme API klíč a jste v soutěži!

API vrací data ve třech formátech – CSV, XML, JSON. Při žádosti tedy uveďte, který typ chcete používat. Za sebe doporučuji JSON, který je jednoduchý a velmi úsporný (json_decode() je až od PHP verze 5!).

Pro vlastní minisite tedy stačí doména (nebo subdoména), podpora PHP a trocha času. Toť vše! Tato affiliate stránka vám pak může jen vydělávat, pokud přivede na Pixmac.cz fotografa nebo nakupujícího. A samozřejmě výdělek z affiliate programu není všechno, pořád je tu šance na výhru – 1 hodina ve Ferrari!

Jako ukázku takové jednoduché minisite jsem použil jednu svoji zapomenutou doménu, nasadil volně stažitelný vzhled a implementoval naše Pixmac API. Výsledek najdete na http://inreklama.cz – schéma stránky je jednoduché,  TOP 100 klíčových slov jako kategorie, vyhledávání, stránkování výsledků a detail obrázku. Proklik na „Koupit hned!“ vede už přes affiliate odkaz na Pixmac.cz, kde budoucí zákazník přímo nakoupí. Prosté, že? ;)

Pro všechny, kteří ještě váhají s účastí v naší soutěži!!! Pokud se přihlásíte o přístup k API (resp. zaregistrujete do soutěže) do konce tohoto týdne, dám vám k dispozici kompletní zdrojové kódy této minisite (inReklama.cz). Stačí tedy jen změnit vzhled a můžete začít během několika minut! O přístup si můžete napsat na jakýkoliv kontakt Pixmacu (např. mě na tm@pixmac.com).

Pro všechny ostatní, kteří chtějí tu úplně nejjednodušší formu soutěžení – stačí si dát na své stránky affiliate odkaz či banner na Pixmac.cz! V soutěži platí jakýkoliv unikátní nákup přes affiliate odkaz! Šance na výhru jsou vysoké pro všechny, kteří začnou včas! ;)

Tak se těším na e-maily a držím palce… bruum brrrrrum, vrrrrrrrrrrn vrrrrrrrrrrrrrrrn ;)