Martin Talavášek

Realita

Rozprodáno…

Čvn 9, 2009

Rozprodáno…

Tak hotovo, téměř polovinu svých domén jsem úspěšně rozprodal a jsem za to rád, nevím totiž, co bych s nimi dělal. Nebylo jich moc, v řádu desítek, a taky proto by bylo hrozně těžké na nich cokoliv vybudovat – blog, MFA, microsite, minisite…

Jako první šli na řadu projektíky, které jsem tvořil po večerech pro zábavu, zkoušení a testování. První z nich byl Nejdelší.cz, který jsem dal do aukce na Webtrhu – ta bohužel končila docela brzy dopoledne, a tak si možná někteří nestihli přihodit ;) Webík postavený na wordpressu, obsahoval cca 50 nejdelších věcí na světě a hrstku komentářů. Design jsem vytvářel sám a je svým způsobem originální. Výherce aukce získal i doménu Nejvyšší.cz a design v PSD, založení dalšího webu je tak otázkou hodinky ;)

Druhý pokus byl projekt Rankovník.cz, který umí hromadně kontrolovat Page Rank, S-Rank a Alexa rank. Adresy lze zadávat do textového pole, nechat si je vytáhnout z libovolné URL nebo odeslat v TXT souboru. Výsledek lze pak uložit do CSV nebo jako HTML stránku, na kterou lze pak odkazovat nebo odeslat e-mailem. Skriptík na pár hodin, který jsem nejdřív provozoval na subdoméně se prodal za celkem slušných 4,6k.

Prodané domény tu vyjmenovávat nebudu, nešlo o žádná terna, prodával jsem za pevnou cenu, aby se mi vrátili alespoň registrační poplatky ;-) Na některých jsem i něco vydělal a 18 mi jich ještě zbylo. Některé ze zbylých půjdou do aukce hned jakmile na nich bude smysluplný obsah a nějaké ty ranky (kontroluju na Rankovníku ;-)). Jde o „weby“ typu Animace.info (jednoduchý systém, který tahá videa z Youtube dle kategorie, automatický překladač od Googlu a kešování) a třeba NakupovaniVUSA.com (zatím jen výpis z RSS affiliatu Shipita, asi by se hodili nějaké články ;)).

P.S.: Co by se asi tak dalo dát na mojí novou doménu iRank.cz a dobře to zhodnotit? ;-)