Martin Talavášek

Růst

Propojení on-line a off-line byznysu

Led 27, 2014

Propojení on-line a off-line byznysu

Letos vyzkouším něco úplně nového, něco, co jsem předtím nikdy nezkusil. Z čistě on-line podnikání se posunu do kombinace on-line/off-line. Projekty typu Hafici.cz, Pixmac.com nebo Skrz.cz byly vyloženě on-line projekty, kde se počítalo s prodejem reklamy, elektronických produktů a nebo prosté využití affiliate marketingu.

Letošní mé dvě želízka v ohni, kterým se budu věnovat, jsou ViaPerletti.com a 99Factory.com. ViaPerletti bude čistý a přehledný obchod se sety korálků a hotovými výrobky vytvořených dle moderních barevných schémat vlastní výroby. Spuštění webu je naplánováno na polovinu února a sledovat nás můžete třeba na Facebooku. Dle takzvaného „mitoního schématu“ jsme v projektu 4 lidé s dlouholetými zkušenostmi ve svých oborech, takže očekávám úspěch, nic míň ;-)

Druhým projektem je výroba čistých a designových skateboardových/longboardových desek. Ve spojení s klukama z RestartSkateboards.com jsme se přestěhovali do větších prostorů a vytvořili značku 99Factory.com. Aktuálně řešíme modernizaci strojového vybavení (CNC, apod.) z Číny a nákupy materiálu z USA. Rádi bychom vybudovali síť partnerů/dealerů našich desek po celé EU. Jako stabilní základ děláme malé zakázky, které, jak doufáme, překlenou v ty větší. S moderním strojovým vybavením pak budeme moci vyrábět tisíce desek měsíčně za super ceny a se skvělou dodací lhůtou a konkurovat tak Číně a Španělsku.

Oba projekty jsou cílené primárně na EU, v pozdějších fázích USA, Rusko a další trhy, takže po čistě českém Skrzu se zase musím naučit komunikovat v angličtině jako v dobách Pixmacu. Tak držte palce! Jednak ať to vyjde a druhak, ať zvládnu psát nějaké pokroky na blog ;-)