Martin Talavášek

Reflexe

Na čem právě pracuji II.?

Kvě 27, 2009

Na čem právě pracuji II.?

Dva týdny fuč a já pokračuji tam, kde jsem skončil. Za tu dobu se toho moc zásadního neudálo, snad jen počet věrných čtenářů se zvednul na dvanáct, to je víceméně o 20% a to jednoho potěší. Abych to nezdržoval, řeč bude o projektu MyFreight, kterému se střídavě, s velkými pauzami věnuji už od roku 2005, těžko říct…

 

#3 – MyFreight.cz

Systém pro vytěžování prázdných kamiónů, levnější doprava po ČR i celé EU. Více na myfreight.cz ;-)

Začalo to nevinně, ve druháku na střední průmyslovce v Liberci si mě Ondřej vytáhl na chodbu a jestli prý programuju. Přiznal jsem se, že jsem začátečník. Neodradilo ho to a šli jsme do toho. Měl plán, já měl čas. Hodiny a hodiny rozmýšlení jak to udělat, hodiny a hodiny programování. Stovky a možná i tisíce hodin ;-)

První verze systému MyFreight měla své mouchy, ale dala se považovat za funkční. Ondra Krabs slavil se svým systémem první úspěchy a příchod investora, s jehož pomocí jsme vytvořili novou verzi systému, na sebe nenechal dlouho čekat. Nové verze nebývají nijak zvlášť dobré, ale ta naše… ta byla ;-)

Nový systém a hlavně průbojnost a podnikatelský duch Ondry přinesl první ovoce a systém začal generovat lepší peníze a získávat stálé a spokojené zákazníky. V současné době připravujeme několik větších novinek – P.S.: PHP programátor se hodí, kdyžtak mi napište – které by se měly objevit začátkem prázdnin. Detaily prozrazovat nebudu, ale jsou to věci, které využije i běžný český uživatel…

Projekt MyFreight byl vlastně mým prvním velkým projektem (díky Ondro), hodně jsem se na něm naučil a dneska už bych jej udělal úplně jinak. Nu což, možná budu mít přiležitost pracovat i na verzi 3.0 ;-)