Martin Talavášek

Růst

Mít přehled: Google Webmaster Tools (díl 4.)

Kvě 31, 2010

Mít přehled: Google Webmaster Tools (díl 4.)

Poslední důležitá věc v Google Webmaster Tools, kterou bych chtěl zmínit, je správnost vašich TITLE tagů a META DESCRIPTION. Tyto tagy jsou nejdůležitejšími faktory vašich stránek (společně s dobrým a kvalitním obsahem ;). Obsahují text, který se zobrazí ve výsledcích vyhledávání, takže je jen a jen ve vašem zájmu mít je kvalitní.

Unikátnost

Nejdůležitější vlastnost TITLE i META DESCRIPTION tagů, kterou je dobré dodržovat vždy a všude. Na následujícím screenshotu můžete vidět chybičku v redakčním systému WordPress, který nevloží do TITLE tagů číslo stránky, takže vznikají duplicitní titulky.


V tomto případě by se na konec titulku mělo přidat „ – stránka: X„, každý titulek by se tak stal unikátním a Google by pro přeindexování tyto chyby ze svého systému vymazal.

Délka

Ani krátký, ani dlouhý. Přesně takový by měl být… ehm… titulek a popisek. Přikládám screenshot z fotobanky Pixmac.cz, kde jsem podcenil META DESCRIPTION u několika stránek a Google si toho prakticky ihned všiml. Díky němu tak můžu popisky doplnit a zvýšit tak šance na prokliknutí z výsledků vyhledávání.

A ještě odstaveček, kterým se vám Google odvděčí, když opravíte chyby na které vás upozorní ;)

V případě vašeho webu jsme nezjistili žádný problém týkající se obsahu. Při procházení váš web kontrolujeme a na stránkách zjišťujeme všechny potenciální problémy týkající se obsahu, zejména duplicitní, chybějící nebo problematické značky <title> nebo značky metadat „description“. Tyto problémy nepovedou k tomu, že se váš web nezobrazí ve výsledcích vyhledávání Google, ale pokud jim budete věnovat pozornost, získá vyhledávač Google více informací a dokonce to na váš web může přitáhnout větší provoz. Název a text popisů metadat se může zobrazit ve výsledcích vyhledávání a na užitečný a popisný text kliknou uživatelé s větší pravděpodobností.

Naposledy aktualizováno 31.5.2010