Martin Talavášek

Realita

Akcie Wedos

Srp 7, 2012

Akcie Wedos

O tom, že relativně nová hostingová společnost Wedos (affil. odkaz) chce vydat 30 000 akcií po 100 Kč/ks jsem se dozvěděl na Webtrhu a ze začátku mě ani jejich nabídka příliš nezaujala. Nicméně za nějaký čas jsem hledal hosting a VPS pro nějaké menší projekty a na hraní si, a jejich přístup a reklama mi přijde relativně dobrá, tak jsem je zkusil. Vše funguje bez problémů, podporu jsem doposud nepotřeboval, vše je zautomatizované – pro mě zatím ideál.

Po přečtení několika článků o Wedosu a hlavně detailního rozboru InWebstora jsem se rozhodl, že zkusím několik málo akcií také koupit, byť by šlo nakonec jen o tu 20% slevu na prodloužení služeb (proč?). Vše jsem zařídil podle návodu, měl jsem dostat upozornění před spuštěním prodeje akcií. Zaregistroval jsem se jako akcionář a teď jen čekat na slavnostní spuštění. 2. srpna v 18:21 mi přišla SMS, že úpis akcií bude spuštěn v 19:00 – epic fail. Sedím v hospodě Obří Sud na Javorníku a zrovna mi přinesli jídlo. Smůla pro mě. Nicméně jsem nelenil a hned večer zkusil zarezervovat a zaplatit akcie, zvolil jsem nakonec méně než jsem původně chtěl – i díky skvělému klikacímu mechanismu ;)

Aktuální stav je ten, že nelze objednat další akcie a moje platba (správně spárovaná) čeká ve frontě. Bohužel nevím, co znamená číslo „48“ v tabulce objednávek. Zřejmě pořadí a to není dobré, všichni už by totiž měli mít zaplaceno jinak jim rezervace propadne. Každopádně pro Wedos to je obrovský úspěch a doufám, že se podaří akcie alespoň trochu zhodnotit. Jak sami říkají, jsou z toho v šoku a já jim věřím :)

Myslím, že je to i dobrý odrazový můstek pro další firmy z IT oboru, které by rádi získali finance na svůj rozvoj. Kapitál lidé očividně mají a v menším množství rádi zainvestují do služby, kterou sami používají nebo které věří. Za 1 hodinu Wedos naraisoval 3 000 000 Kč! Velká gratulace!