Martin Talavášek

Relaxace

Vyhlédnuté projekty na Kickstarteru

Led 19, 2014

Vyhlédnuté projekty na Kickstarteru

JUMP – The Smartphone Charger That Charges Itself ($40)

Jeden z těch nápadů u kterých si řeknete, sakra, vždyť tohle je přeci naprosto logické, proč to někdo vymyslel až teď? Jde o kompaktní krabičku s kabelem pro dobíjení telefonu z USB, ve kterém je zároveň integrovaná dobíjecí baterie a tak, v případě nouze, připojíte mobil a dobijete několik dalších procent.

The pocket drone – Your personal flying robot ($495)

Záběry z dronů jsou neobyčejné a těším se, že jednou v naší domácí sbírce videí nebudou chybět (prozatím mi to však nebylo dovoleno :D). A proč tahat na rodinný výlet obrovskou kvadrokoptéru nebo hexakoptéru? Asi to bude určené jen do úplného bezvětří, ale cena mi přijde na takovou hezkou bestii relativně příznivá.

Stabil i4: A Robotic 3-axis Camera Gimbal Stabilizer

Profesionální záběry už nejsou záležitostí stovek tisíc až miliónů korun za vybavení. Dnešní zrcadlovky a mechanické i elektronické stabilizéry jsou na vysoké úrovni a za podstatně nižší ceny, než profesionální (televizní) vybavení. To umožňuje i amatérským a poloprofesionálním kameramanům vyzkoušet tyto technologie a nabízet solidní výsledky za přijatelné ceny. Propagační a reklamní videa budou levnější. Mimochodem, také jste si všimli, že stále častěji potkáváme GoPro kamery i v běžných televizních pořadech (Autosalon mě napadá jako první).

Na Kickstarteru jsem také potkal mraky 3D tiskáren, což je jedna z dalších věcí, které mě lákají k vyzkoušení. CAD/CAM byl můj relativně oblíbený předmět na střední a rád bych se k tomu někdy vrátil, byť jen jako koníček.