Martin Talavášek

Růst

On-line deník dítěte (průzkum)

Říj 26, 2013

On-line deník dítěte (průzkum)

Je to poprvé co něco podobného zkouším (on-line průzkum), než se pustím do programování. Dříve jsem prostě něco vymyslel, začal na tom pracovat a postupem času se ukázalo, jestli je to blbost nebo ne. Ale jelikož volného času ubývá, chci se ujistit, že to, co budu dělat, bude mít alespoň náznak nějakého smyslu. Jasně, konkurence tu je (mimmio.cz, denikditete.cz, childbook.me) a trh jako takový tu není moc velký, ale žádná z českých ani anglických služeb mi bohužel nevyhovuje. Moje škoda, budu si ji muset naprogramovat sám :)

Výsledky průzkumu

Celkem přišlo 73 odpovědí, převážně od rodičů s dětmi. Některé odpovědi byly zapsány opravdu jen kvůli registraci na Vyplňto.cz (10 minut vyplňuj a můžeš se registrovat). Co mě zajímalo nejvíc bylo, že 30% rodičů nezaznamenává deník, ale chtěli by. Dalších 30% zaznamenává do klasické knihy a samozřejmě je tu 20% skupina, která o to nemá zájem. Zbytek byly jednotlivé odpovědi – facebook galerie (1), on-line deník (3), vlastní kniha (4). Na otázku co by vás přesvědčilo k používání on-line deníku se s nejvíce body ujala odpověď „Zabezpečení on-line deníku a zálohování vložených dat“ a „Dostupnost on-line deníku v budoucnu“, což jsou 2 klíčové věci, které podle mě nemá dobře vyřešená ani jedna existující aplikace (nebo jsem se o tom u nich nedočetl). A ne, pouze https nestačí. 3/4 lidí vlastní chytrý telefon s připojením na internet, takže mobilní aplikace pro iOs a Android mi dává smysl. A poslední, trochu zavádějící otázka byla, zda-li si myslíte, že je pro dítě v budoucnu nedocenitelný. Nejvíce se mi líbila odpověď „nedocenitelný je příliš silné,ale je fajn ho mít“ :-) Nicméně 60% rodičů si myslí, že ano!

Jsem rád, že jsem těch pár stokorun do průzkumu investoval. Ukázal mi, že ten projekt bude mít, nejen pro mě, smysl. Je mi jasné, že budu stát proti konkurenci a hlavně, že se budu snažit přesvědčovat rodiče, aby si deník svého dítěte psali… a to bude to nejtěžší :)

A příště zase něco o ViaPerletti.com