Martin Talavášek

Růst

Nové projekty

Zář 10, 2013

Nové projekty

Tak zase po delší době bych něco na blog mohl napsat. Prázdniny byly pracovně dost uvolněné a je načase začít zase pracovat na nových věcech. Rád bych už konečně doladil Fuf.cz a Simplemetric.cz a spustil jej, nicméně se objevil ještě o něco zajímavější projekt, na kterém teď budeme pracovat a do konce roku by měl být v provozu. Bude to moje první zkušenost s mezinárodním e-shopem (i když Pixmac byl v podstatě taky e-shop), tak snad se podaří. Do kanceláře se k nám na začátku září přidala Ivana Koutová (která mimochodem bude spolupracovat na onom e-shopu), takže očekáváme zvýšení naší produktivity o stovky procent ;)

V hlavě mi pak ještě leží nápad na on-line aplikaci pro zaznamenávání deníku dítěte (resp. od těhotenství po celé dětství). V ČR už jsou 2 takové aplikace – www.mimmio.com a denikditete.cz, ale není to prostě to, co hledám já. Nic mi asi není dost dobré :) Aplikaci bych primárně řešil pro vlastní potřebu (k psaní deníku našeho prcka je opravdu těžké se dokopat, chce to motivaci) a jak říkají poučky a moje vlastní zkušenost, udělat něco pro vlastní potřebu a potom to nabídnout lidem je dobrá metoda a šance na úspěch takového projektu je určitě větší.

O drobných projektech typu jednoproduktový e-shop, mapování kvalitních potravin a on-line výuka jazyků hrou jsem ani nechtěl psát, ale když už jsem v tom… bohužel to vypadá, že na tyhle „projektíky“ mi nezbývá čas, takže kdyby se našel nějaký dobrovolník, který by na něčem se mnou chtěl spolupracovat, budu rád.

P.S.: A ještě jedno místo máme volné, takže kdyby nějaký šikovný PHP vývojář měl zájem o pracovní prostor nebo i o spolupráci na projektech, bereme ho všemi deseti :)