Martin Talavášek

Realita

Coworking v Liberci

Srp 15, 2012

Coworking v Liberci

Coworking (wiki) je relativně nový způsob, jak se mohou freelanceři pracovně propojit – sdílet a konzultovat své myšlenky a nápady, mohou ušetřit za pronájem kanceláří a hlavně, překonat nástrahy prokrastinace při práci z domova. Když jsem ještě pracoval na zakázkách, v Liberci byste coworkingové centrum nenašli… tedy, nenašli byste ho donedávna, kdy vznikl DeveloperHub, který se však zaměřuje pouze na vývojáře, což mi přijde škoda, protože se třeba jako začínající tým/startup nemůžete připojit.

Kamarád Ondřej Krabs také něco podobného hledá, tak mě napadlo, že pokud by se našlo ještě několik zájemců o univerzální coworkingové centrum, tak bysme mohli něco vymyslet. Ideální by byly prostory v centru Liberce, open-space office s možností uzavřeného kanclu na telefonování / porady / diskuze apod. Co vím určitě, tak že bych se nechtěl specializovat jen na developery, ale na všechny freelance profese. Seznam dalších coworkingových center je na wiki, takže je odkud brát inspiraci při zařizování a hledání prostor.

Vyzývám tedy všechny freelancery (programátory, grafiky, copywritery, podnikatele) z Liberce, které už práce doma nebaví, ať se mi ozvou ;) Díky.