Martin Talavášek

Reflexe Růst

A další měsíc v (zá)tahu

Zář 17, 2010

A další měsíc v (zá)tahu

Tak jo, dneska je to přesně měsíc od mého posledního ublognutí o spojení fotobanky Pixmac.cz a Obrázky.cz a taky je to měsíc, co jsem spustil svojí „víkendovku“ – agregátor slevových serverů – Skrz.cz. Už to skoro přestává být víkendovka, ale takový malý byznys, takže se možná v dalších dnes trochu rozepíšu, jak to funguje, jaké jsou plány do budoucna a tak podobně, třeba to bude někoho zajímat a doufám, že se neobjeví dalších 50 agregátorů, už teď jich je asi 8 :)

Mimo Pixmac na full-time, jsme ještě spouštěli nový Florbal.cz, který jsme přemigrovali ze starého CMS na WordPress a zatím to až na pár much funguje dobře a zbývá doladit detaily a pár funkcí. No, vlastně bych málem zapomněl na spuštění projektu KupToFoto.cz, na který můžete slyšet neuvěřitelně originální reklamu na Evropě 2 nebo na TV stanici Óčko (to jsem zatím neviděl). Jde o projekt právě fotobanky Pixmac, fotobanky Profimedia a mediální skupiny Mafra (iDnes.cz). Jde o takový projektík, kde Pixmac hraje úlohu technologickou, Profimedia dodává pár dalších miliónů fotek (klasické, celebrity, papparazzi) a Mafra to celé zakončuje reklamou a propagací. Projekt byl spuštěný 1. 9. a krásně jsme si na něm ověřili Paretovo pravidlo – finální úpravy a poslední nasazení proběhlo doslova, za pět minut dvanáct (ne v poledne ;)

To bylo takové krátké shrnutí posledních 1 až 2 měsíců a ačkoliv si slibuju, že něco napíšu, úplně se vidím 17. října, jak píšu podobné shrnutí a zase si slibuju častější psaní… no, jiný už asi nebudu ;)

P.S.: Málem bych zapomněl na svůj off-line svět, máme už 2 týdny v předvýchově čtyřnohého pomocníka jménem Charm (border kolie) z organizace PesProTebe.cz. Budeme ho mít ještě 5 měsíců a pokud složí zkoušky, bude z něj vodící pes! Snad se podaří a snad se s ním za půl roku dokážeme rozloučit :´(