Martin Talavášek

99 Factory

99 Factory a 99 Promotion

Zář 11, 2014

99 Factory a 99 Promotion

Oddělit či neoddělit, toť otázka! V naší výrobě skateboardů 99 Factory umíme dělat i jiné věci, než jen skateboardové desky. Děláme třeba přívěšky na klíče nebo na krk ze zbytkového materiálu po vyříznutí desky z polotovaru. Tady je k tomu hezká „infografika“.

waste_scheme

Umíme také potisknout jakýkoliv oděv – tričko, čepici, mikinu atp. O skateboardové vosky domácí výroby je také docela zájem (k čemu to je?). O tiskových materiálech jako letáčky nebo vizitky není třeba mluvit. Tohle všechno děláme v rámci 99 Factory pro naše klienty, kteří se zabývají prodejem skateboardů a chtějí si zjednodušit práci, tak si u nás objednají i tyto reklamní předměty, které buď prodávají nebo používají jako dárek.

Po čase nás napadlo, že bychom to nemuseli dělat jen pro firmy z oblasti sportu / skateboardingu, ale mohli bychom tyto produkty nabízet všem – taková malá reklamka. Ale 99 Factory je o skejtech, tak co s tím?

Oddělit!

Rozhodli jsme se udělat malou reklamku s originálními dřevěnými produkty. Nechceme se tedy cpát někam, kam už se nikdo vejít nemůže, do segmentu propisek a zapalovačů s potiskem. Pojmenovali jsme se 99 Promotion a děláme vás zajímavějšími. V portfoliu je zatím pár hotových věcí, spousta jich je v přípravě a k nafocení.

Aktuálně aktivně oslovujeme firmy z oblasti gastro (focus na jeden segment) – kavárny, restaurace, pivovary. Oslovujeme aktivně sami, protože jde o produkt, který zatím sám nikdo nehledá. Pro každý oslovený kontakt připravíme několik návrhů produktů s jejich logem, aby si mohli představit reálný výsledek. Když je zaujmeme, pošleme reálně vyrobený model s vylaserovaným logem (případně podle zvláštních přání). Na první 2 týdny, kdy aktivně oslovujeme firmy, jsme docela úspěšní, zhruba polovina lidí chce vědět víc, případně rovnou vzorek. Máme prozatím cca 30 prototypů produktů – pivní tácky, podtácky, servírovací tácy, rezervační cedulky apod. Možností je ale mnohem, mnohem víc, a to nejen pro gastro.

Výhody / nevýhody

Výhodou je jednoznačně možnost oslovovat firmy nezávisle na 99 Factory, máme vyčleněné 2 lidi jen pro 99 Promotion. Výrobně je vše pod 99 Factory – používá se hlavně malé CNC a laser. Pro menší věci se využívá zbytků z 99 Factory, což je výrazná úspora za materiál, na větší věci se slisují velké polotovary (podobně jako skejty) a ty se pak už formují. Umíme různé tloušťky a barvy produktů. Ve tvarech je CNC neomezené, stejně tak v laserování máme už slušné znalosti.

Nevýhodou je to, že naše produkty nikdo aktivně nehledá, takže klienty musíme najít a získat. Druhou nevýhodou je to, že jde o dřevo a to má prostě jiné vlastnosti než kov, sklo nebo plast. Nedá se použít na všechno a samozřejmě může být výsledný výrobek dražší, než jeho plastový konkurent. Třeba na podtácky pod orosené pivo není úplně nejvhodnější, ale jako podtácek pro espresso je skvělý.

Obchodníci

Samozřejmě nám poptávky zatím nechodí sami od sebe z vyhledávačů ani PPC (v přípravě), takže máme 2 lidi přímo pro 99 Promotion. Cílem je ale mít síť několika obchodníků, kteří budou jezdit po svém kraji / okrese a prezentovat možnosti 99 Promotion. Dva lidé sotva stačí na odbavování telefonů, e-mailů a pár schůzek s klienty. Na těchto produktech také můžeme nabídnout i zajímavou procentuální odměnu, takže pokud by někdo měl zájem a nebo měl v okolí zajímavý kontakt, neváhejte. Fakt to není prodávání propisek korporacím, tohle bude zajímavé :-)

K 99 Promotion toho budu mít na blog určitě ještě dost a dost, je to experiment, takže sledujte a komentujte :)