Martin Talavášek

Autonoto

123Auta.cz → Autonoto.cz

Led 19, 2018

123Auta.cz → Autonoto.cz

Čau lidi!©

Bylo to těžké rozhodování, někdy koncem srpna, kdy jsme řešili brand 123Auta.cz, který tou dobou měl čerstvě rok provozu. Celá otázka ohledně nového názvu vyvstala po rozhodnutí o budoucí expanzi mimo český trh a také vzhledem k existenci překlepové domény 123Auto.cz, kterou vlastní pan Šimon a která v současné době přesměrovávání někam na Blesk. O cenovku dané domény jsme se vlastně ani nezajímali, protože pro budoucí expanzi stejně není vhodná.

Samotný výběr domény trval několik týdnů a stál, kromě času, jen premium účet na Namestation.com. Najít krátkou a údernou doménu na .com je prakticky nemožné, ale to mi potvrdí asi každý, kdo to někdy zkoušel. S novým názvem Autonoto.cz už to šlo všechno hladce… zhruba od září do prosince jsme na základu z 123Auta.cz postavili úplně nový web, doplněný o více funkcí (registrace, operáky, affiliate systém atp.). Leden už byl testovací a dnes 19. 1. 2018 jsme konečně nastavili přesměrování 301 na Autonoto.cz.

Strach o propad návštěvnosti z organicu tu samozřejmě je, ale jelikož všechny cesty zůstávají totožné, neměl by to být až takový problém (pro Google, u Seznamu si tak jistí nejsme).

Co nás čeká teď?

Kromě rozšiřování nabídky ojetých vozidel a operativních leasingů se chystáme i na nová auta. A velké věci chystáme i v Autonoto Affiliate, který zatím běží v neveřejné „beta verzi“, ale již brzy ho otevřeme pro běžné návštěvníky i profesionální affiláky. Pokud chcete být u toho a získat náskok, napište mi na martin@autonoto.cz a domluvíme se. Máme mraky zajímavých dat, umíme technicky připravit cokoliv a finančně to také bude stát za to :)

Doufám, že se mi teď podaří trochu víc psát inside info sem na blog a samozřejmě všechny novinky ohledně Autonoto.cz půjdou i na můj Twitter @MartinTalavasek

Stay tuned!